16.10.2024.
Ako postoji kruh koji je posljednjih godina zaludio gastro scenu, to je sourdough. Možda izgovor još uvijek izaziva zbunjenost, ali okus? E, njega svi pamte! Ova krušna delicija s kiselim tijestom i dugom fermentacijom nudi bogatstvo okusa i zdraviju alternativu. A sada, zahvaljujući Mlinaru, sourdough je dostupan svima! Prvi sourdough kruh u Hrvatskoj proizveden u velikoj seriji već je osvojio srca svih foodija.
Da bi se Mlinarov sourdough napravio, treba čak 24 sata! Tijesto fermentira 18 sati, ručno se radi, a uz dodatak proklijalih žitarica i zobi, dobiva onu nutritivnu vrijednost i prepoznatljiv bogati okus. Hrskava korica, raskošna aroma, i jedan savršen zalogaj – Mlinarov sourdough osvaja na prvu.
A sada ste vi na redu! Prijavite se na Mlinar Challenge i pokažite svoje pekarske vještine! Bez obzira jeste li amaterski pekar ili pravi majstor, znate sve o starterima ili nikada niste zamijesili kruh, sada imate priliku okušati se u onome što Mlinarovi pekari rade svaki dan – ispecite svoj sourdough kod kuće!Izazivamo vas da napravite svoj sourdough i podijelite ga na društvenim mrežama uz hashtag #MlinarChallenge. Pobjednike dijelimo u dvije kategorije – one koji ispeku odličan sourdough i one kojima baš nije pošlo za rukom. Pridružite se izazovu, podijelite svoje kreacije i osvojite atraktivne nagrade! Više o izazovu saznajte ovdje!