Mlinar | Saurdog, Sourdo, Sordo, Onaj kruh na S? Kako god ga zvali, jedno je sigurno – svi smo ludi za njim!

Novosti

mlinar heart

Saurdog, Sourdo, Sordo, Onaj kruh na S? Kako god ga zvali, jedno je sigurno – svi smo ludi za njim!

16.10.2024.

Ako postoji kruh koji je posljednjih godina zaludio gastro scenu, to je sourdough. Možda izgovor još uvijek izaziva zbunjenost, ali okus? E, njega svi pamte! Ova krušna delicija s kiselim tijestom i dugom fermentacijom nudi bogatstvo okusa i zdraviju alternativu. A sada, zahvaljujući Mlinaru, sourdough je dostupan svima! Prvi sourdough kruh u Hrvatskoj proizveden u velikoj seriji već je osvojio srca svih foodija. 

 

Da bi se Mlinarov sourdough napravio, treba čak 24 sata! Tijesto fermentira 18 sati, ručno se radi, a uz dodatak proklijalih žitarica i zobi, dobiva onu nutritivnu vrijednost i prepoznatljiv bogati okus. Hrskava korica, raskošna aroma, i jedan savršen zalogaj – Mlinarov sourdough osvaja na prvu.

 

A sada ste vi na redu! Prijavite se na Mlinar Challenge i pokažite svoje pekarske vještine! Bez obzira jeste li amaterski pekar ili pravi majstor, znate sve o starterima ili nikada niste zamijesili kruh, sada imate priliku okušati se u onome što Mlinarovi pekari rade svaki dan – ispecite svoj sourdough kod kuće!Izazivamo vas da napravite svoj sourdough i podijelite ga na društvenim mrežama uz hashtag #MlinarChallenge. Pobjednike dijelimo u dvije kategorije – one koji ispeku odličan sourdough i one kojima baš nije pošlo za rukom. Pridružite se izazovu, podijelite svoje kreacije i osvojite atraktivne nagrade! Više o izazovu saznajte ovdje!